HVEM ER VI

Firmaet består per dags dato av 13 tekniske medarbeidere hvorav alle er sivilingeniører. Firmaet har som mål å være et av Norges fremste rådgivende ingeniørfirmaer innen byggeteknikk, både på kompetanse og kvalitet.

HVA GJØR VI

Våre hovedarbeidsområder er prosjek­tering av nybygg, prosjektering av ombyggings- og rehabiliteringsarbeider, tilstandsanalyser av rehabiliteringsprosjekter og prosjektadministrasjon.

K. Apeland innehar en utfyllende og diversifisert prosjektportefølje og har dermed bred kompetanse på et mangfold av bæresystemer og effektive statiske løsninger. Firmaet har lang erfaring og høy kompetanse innen avansert bygningsstatikk, hvilket blant annet gir utbytte i smidige løsninger ved utfordrende geometri. Prosjektering av nybygg, med basis i konstruksjonsteknikk og materialkunnskap har vært vårt hovedområde fra starten til i dag.

Vi har utført tilstandskontroller, gjennomført byggeledelse og prosjektoppfølging på rehabiliteringsarbeider på en rekke bygg, som bygårder, boligblokker, privatboliger, garasjeanlegg, bruer og kaianlegg.


Historie

Dr. techn. Kristoffer Apeland ble etablert i 1979, da Kristoffer Apeland valgte å gå ut av medeierskap i Multiconsult AS (tidligere Sivilingeniørene Apeland og Mjøset AS) og dannet eget rådgivende kontor. Firmaet ble aksjeselskap i 1990. Vi har gjennom årene gjennomført flere interessante og arkitektonisk vellykkede prosjektoppgaver stål, tre og betong, hvilket har ført til et stort antall priser, utmerkelser og premier.

Utmerkelser

Firmaet er tildelt Betongtavlen ti ganger, senest i 2019 og har mottatt Norsk stålkonstruksjonspris, European Award for Steel Structures fire ganger og European Concrete Award 2014.

Bærekraftig prosjektering

Siden 1979 har vi jobbet med våre kunder og samarbeidspartnere for å skape helhetlige, smarte og bærekraftige løsninger ved å kombinere kreativitet med dyp teknisk innsikt. Bærekraft er en del av vår identitet og er forankret i vår forretningsmodell. Vår visjon bygger på FNs bærekraftsmål og prinsippene for ansvarlig forretningsdrift. Vår største påvirkningskraft er gjennom rådene vi gir. Vi forplikter oss til å redusere klimagassutslippene fra byggebransjen ved å satse på bærekraftig prosjektering. Dette er hvordan vi gjør det.

Miljøledelse og Miljøstyring

I K. Apeland jobber vi systematisk med å forbedre våre leveranser og miljøprestasjoner i oppdrag og i vår egen virksomhet. Vi forankrer våre ansatte til å arbeide med klima, miljø og arbeidsmiljø gjennom sirkulær miljøstyring. K. Apeland er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift og rapporterer vår miljøprestasjon årlig gjennom denne ordningen. God miljøledelse posisjonerer oss riktig i møte med nye utfordringer slik at vi kan gripe nye muligheter i et arbeidsliv som er i rask endring. Dette er hvordan vi gjør det.

Selskapet har fastsatt en Policy for kvalitet og en Policy for helse, miljø og sikkerhet (HMS) som dekker alle relevante aspekter ved HMS-begrepet. Vår miljøgruppe arbeider systematisk for kontinuerlig forbedring av kvalitetssystemet vårt slik at vi ivaretar sikkerhet for mennesker, miljø og materiell i egen virksomhet og i våre oppdrag.

Bærekraftstrategi

K. Apeland jobber for å være en aktiv pådriver til det grønne skiftet og ønsker å bidra til å flytte grenser i forhold til bærekraft og sirkularitet i bransjen. Vi forstår betydningen av å ta ansvar for miljøet og samfunnet vårt. Derfor har vi implementert en sirkulær bærekraftstrategi som tar sikte på å redusere vår miljøpåvirkning, bygge vår kompetanse om bærekraftig praksis og øke vår grønne omsetning.

Klimanøytral drift
I 2021 bestemte vi at K. Apeland skal bli en karbonnøytral bedrift innen 2050. Fremover er målet å redusere bedriftens direkte og indirekte CO2 utslipp med mer enn 50% innen 2030 sammenliknet med klimaregnskapet i 2021. Dette skal vi oppnå ved å fremme bærekraftige valg i alle våre anskaffelsesprosesser, velge fornybare energikilder og redusere forretningsreiser og avfallsproduksjon til et ytterst minimum.

Kompetanseutvikling
Som rådgivere er kompetanse og fagkunnskap grunnstenen i vår påvirkningskraft på det grønne skifte. Vi mener også at kunnskap og utdanning er nøkkelen til å implementere en vellykket bærekraftstrategi. Derfor investerer vi i opplæring og utvikling av våre ansatte slik at de kan utvikle de nødvendige ferdighetene og kunnskapen som kreves for å drive bransjen fremover. Dette inkluderer blant annet opplæring i bærekraftig materialbruk, rehabilitering av betongkonstruksjoner, ombygging av eksisterende bebyggelse, ombruk av byggematerialer, god bygningsfysikk, klimaregnskap av nybygg og mer. Kompetanseutvikling gjør vi gjennom intern opplæring, eksterne kurs og seminarer.

Rapportering og offentliggjøring
Vår bærekraftstrategi er forankret i vår virksomhet og er en integrert del av vår styring. Vi har etablert klare mål og indikatorer for vår bærekraftig praksis, og vi rapporterer årlig våre utslipp i tråd med GHG protokollen og Nordic Sustainability Reporting Standard. Samlet sett er vår bærekraftstrategi en integrert del av vår virksomhet, og vi er forpliktet til å gjøre vår del for å bevare planeten for fremtidige generasjoner. Vi tror at vårt engasjement for bærekraft vil bidra til dette.

Bærekraftsrapporter
Baerekraftsrapport 2023
Baerekraftsrapport 2022
Baerekraftsrapport 2021